Thrombosed oppervlakkige ader behandeling

10/27/2011 by Freddie

Thrombosed oppervlakkige ader behandeling

Thrombosed oppervlakkige aders zijn aderen dicht onder de oppervlakte van de huid met bloed stolsels erin. Zij kunnen optreden in de armen of benen, en zelden in de aders van de borst of de borst (ziekte van Mondor). Wanneer ontstoken, de aandoening heet oppervlakkige tromboflebitis. Volgens het handboek van Merck veroorzaken vanwege hun oppervlakkige aard, ze zelden complicaties. Behandeling is meestal gericht op het verminderen van de pijn en de kansen van de trombose (bloedstolsel) steeds ontstoken en doordringende in diepere aderen, waar er een verhoogd risico op de klonter migreren naar een andere site in het lichaam. Dit heet een longembolie en kan gevaarlijk zijn.

Risicofactoren

Thrombosed oppervlakkige aders komen vaker voor bij vrouwen dan mannen. Risicofactoren omvatten spataderen, zwangerschap, overgewicht, intraveneus drugsgebruik, roken, beschadiging van het bloedvat muren en langdurig gebruik van een katheter of canule vanwege ziekenhuisopname.

Nondrug behandelingen

Traditioneel, zijn warme kompressen gebruikt samen met elastische kousen ter ondersteuning van de getroffen ledemaat. Als u ernstige thrombosed oppervlakkige aders hebt, kan uw arts bedrust terwijl het getroffen ledemaat verheven, volgens Merck en patiënt UK adviseren.

Pijn medicatie

Drug behandelingen omvatten het gebruik van NSAID's (niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen) ter vermindering van ontsteking en pijn.

Bloed verdunners en anticoagulantia

Volgens het handboek van Merck, kunnen patiënten met uitgebreide flebitis (ontsteking van de thrombosed ader) profiteren van het gebruik van het bloed dunner heparine. Als de trombose erin slaagt te doordringen van de diepere aderen, volgens patiënt UK, kunnen anticoagulantia (drugs die voorkomen de bloedstolsels dat) worden verlangd. Als de trombose optreedt of naar de saphenous aderen, de grootste aders in de benen migreert, anticoagulantia zijn sterk aanbevolen, aangezien volgens eMedicine, kan er meer dan een 40 procent kans van diep-veneuze trombose, wat tot levensbedreigende complicaties zoals een longembolie leiden kan (wanneer de bloedklonter naar de longen migreert).

Antibiotica en anticoagulantia

Indien een canule of katheter een thrombosed ader veroorzaakt, moet vervolgens worden onmiddellijk verwijderd en getest voor microben. Als u blijken te beschikken over een infectie in het bloed (sepsis) als resultaat, zouden antibiotische therapie moeten zo spoedig mogelijk. Als de trombose pus produceert, vervolgens kan worden besmet en schijt een gewrichtsontsteking tromboflebitis. In dit geval kan uw arts volgens eMedicine, volledig verwijderen alle aders betrokken zo spoedig mogelijk en geven u intraveneuze antibiotica. Uw wond kan achterblijven open en vol met dressings voor sluiting met behulp van huidtransplantatie later. Als de gewrichtsontsteking tromboflebitis ook dieper in uw weefsels aderen gaat, zou agressieve antistollingsmiddel en antibiotische therapie onmiddellijk worden geadviseerd.

Chirurgische behandeling

Als de trombose boven de knie optreedt of persistent of verspreidt zich, er is weer een verhoogd risico op diepe veneuze trombose en uw arts kan adviseren een thrombectomy (verwijdering van de trombose tijdens chirurgie), meest waarschijnlijk met behulp van plaatselijke verdoving, volgens Merck en patiënt UK. Uw arts kan ook een thrombectomy adviseren in het geval de trombose naar de saphenous ader migreert te minimaliseren van het risico van diepe veneuze trombose en als u niet het gebruiken van anticoagulantia.Related Articles