Tips voor het planten van Hedge

09/04/2016 by Freddie

Tips voor het planten van Hedge

Uw planten site en culturele voorwaarden zal u helpen bepalen de beste hedge planten voor uw project. Heggen worden geplant voor privacy en als een decoratieve manier te scheiden van de gemodelleerde streken. Het doel zal bepalen het type en de grootte van het bedrijf gekozen. Niet alle heggen bestaat uit strakke vierkante struiken.

Formele Hedge

De traditionele Engelse Laurel Hedge, Prunus laurocerasus is één van de beste planten voor een levende hek rond historische huizen. Een vergelijkbare plant ook gebruikt voor grotere formele Hagen is de Wax blad Privet of liguster japonicum. Slechts één soort plant wordt gebruikt voor het maken van een formele hedge. De formele afdekking vergt de meeste onderhoud vanwege haar strakke gewoonte. De keuzes van de plant zijn ook beperkt omdat niet veel planten zo dicht bij elkaar kunnen worden gekweekt en gedijen.

Informele Hedge

Tips voor het planten van Hedge

Een geweldige manier om privacy tussen de eigenschappenregels is een informele Haag of Hagen te planten. De Engelsen hebben lang gebruikt heggen of aanplant strips voor windsingels, erosiebestrijding en privacy. Hoewel oorspronkelijk ontwikkeld voor areaal, kunt u de dezelfde beveiligings-principals voor tuinen van de stad. Planten met verschillende doeleinden zijn vermengd voor een meer interessante effect. Een Haag kan zijn een mix van inheemse, vruchtlichamen en decoratieve planten. Wil je nog om ze te planten dicht genoeg voor privacy maar lichtjes gespreid voor een meer natuurlijke feel. Een voorbeeld zou zijn de smalle Vine Maple, Acer circinatum, en de groenblijvende Spring Bouquet sneeuwbal, Viburnum tinus 'Spring Bouquet'. Deze twee planten bieden samen groenblijvende gebladerte, seizoensgebonden kleuren, bloemen en bessen. Er is geen limiet aan de combinaties die kunnen worden gebruikt in een informele hedge.

Dwerg Hedge

Tips voor het planten van Hedge

Tuinen worden vaak gescheiden door lage heggen. Engelse knoop tuinen zijn een zeer decoratieve manier om functionele en eetbare planten verdelen. Als gevolg van de geometrie van deze tuinen passen ze niet altijd in elk landschap. Maar het zelfde idee kan worden gebruikt in een meer vrije-vorm-manier. Een eeuwigdurende bed kan worden omringd met een lage heg. Gebruik kleine houtachtige groenblijvende planten die kunnen 12 duim lang worden bewaard en zijn gemakkelijk te vorm. De dwerg Buxus, Buxus sempervirens 'Suffruticosa' wordt gebruikt om een rand rond de tuin te maken. Goede kruiden hedge planten zijn Germander, Teucrium gamander, oftewel los met paarse bloemen, en hysop, Hyssopus officinalis, die kobalt blauwe bloemen in nazomer produceert. Lavendel wordt vaak gebruikt maar woody krijgt na verloop van tijd en moeten worden vervangen.

Hedge beplanten en onderhouden

Alle planten die hedge moet dezelfde bodem, water en licht omstandigheden zoals het zou zijn als het als een enkel exemplaar werden geplant. Wanneer kopen planten controleren de tag voor de teelt van eisen en ervoor te zorgen dat uw site is goed voor hen. Het is één ding om te verliezen van een plant die in de verkeerde plek geplaatst maar verliezen van een gehele afdekking kunnen duur zijn. Voor een sneller groeiende hedge, door 5 gallon planten te kopen als dichtbij de hoogte die u wilt. Kijk voor volledige planten, maar verwachten een paar kale plekken op het eerste. Wanneer een plant voortdurend vanaf de bovenkant geschoren is, wordt de lagere gebieden ingevuld. De breedte van de volwassen plant controleren en ruimte van de planten volgens die meting. Snoeien methoden zullen afwijken voor elk type van hedge. Strakke formele heggen met kleine bladeren kunnen worden weggehaald met een gas of elektrische Heggenschaar in het late voorjaar en de vroege vallen. Heggen met grotere bladeren zullen moeten met de hand worden schuingetrokken of ze eruitzien gehakte. Kleine Hagen kunnen gemakkelijk worden gehouden in vorm met keuken of tuinieren schaar. Voer uw laatste hedge knippen een maand voordat het weer koud om takje schade te vermijden draait in koudere regio's. Snoeien stimuleert nieuwe groei die veel kwetsbaarder voor koud weer.Related Articles