Komkommer planten: Problemen & ziekten

09/04/2016 by Freddie

Komkommer planten: Problemen & ziekten

Meer dan 40 verschillende ziekten infecteren komkommers, en ze zijn gevoelig voor onkruid en insectenplagen wanneer groeiomstandigheden niet juiste. Erkennen dat sommige van de gemeenschappelijke ziekten helpen u verlies van fruit te voorkomen. Uw lokale county uitbreiding kantoor heeft informatie over de behandeling van plantenziekten in uw omgeving.

Blad Spot

Hoekige blad plek is een bacteriële infectie die in eerste instantie als kleine, water doordrenkte laesies op de bodems van bladeren weergegeven. De letsels, die alleen tussen de aderen blad verschijnen, geel en uiteindelijk ontleden. Bacteriën modder van de letsels als ze nat, en de vloeistof in een witte korst droogt. Komkommer stengels en vruchten ontwikkelen ook laesies. Die op de vrucht zet wit en spleet open, waardoor andere infecties te ontwikkelen. Blad plek is meer kans om uit te breken wanneer de temperatuur tussen de 23,8 en 26,6 graden C is en het regent gestaag.

Mildews

Komkommers zijn gevoelig voor donzig en poederachtige schimmel. Beide schimmelziekten worden gekenmerkt door een witachtige groei van schimmels op de bladeren. Echter, valse meeldauw ontwikkelt op de zijkanten van de onderkant van bladeren terwijl meeldauw op de bovenste zijkanten van bladeren en op de stengels verschijnt. Valse meeldauw kan beurt grijs of paars in nat weer. Valse meeldauw ontstaat wanneer de luchtvochtigheid meer dan 95 procent, is terwijl de echte meeldauw ontstaat wanneer de luchtvochtigheid minder dan 45 procent is. Echte meeldauw infecteert ook de vrucht.

Verwelken

Gestreepte of gevlekte komkommer kevers verspreid verwelkingsziekte. De bacteriën overwinter in de kever en uitspreidt aan de komkommer wanneer de kevers zich met de zaailingen voeden. De symptomen, die omvatten verwelking en samenvouwen van wijnstokken, weergegeven niet gewoonlijk totdat de komkommers de helft gegroeid zijn. Tegen die tijd is het te laat om de ziekte te voorkomen. Geïnfecteerde planten moeten worden vernietigd.

Schurft

Schurft is een schimmel die infecteren van alle delen van de plant groeit boven de grond. Een bruinachtig mat van sporen vormen op de groenten, en het ontwikkelt scablike laesies. De bladeren ontwikkelen licht-groen, water doordrenkte letsels die eerst verkleuren en worden bruin en dan grijs of wit. Laesies groeien ook op de stengels en blaadjes. Deze ziekte uitbreekt bij koele, vochtige weer.

Anthracnose

Anthracnose is een schimmelinfectie die de bladeren, stengels en vruchten van komkommers aanvallen. Vroege symptomen zijn kleine, geelachtige water doordrenkte gebieden op de bladeren. Als de ziekte vordert, deze gebieden uitdrogen en beurt donker. Bruine laesies ook ontwikkelen op de stengels en de blaadjes en zwarte cankers verschijnen op de vrucht. Zwarte vlekjes verschijnen op beschadigde gebieden van de vrucht en deze vlekjes modder zalmkleurige sporen.

Virussen

Komkommers kunnen worden besmet met papaya ringspot virus, courgette geel mozaïek virus en komkommer mosaic virus. Virale infectie symptomen zijn groene en gele ongelijke spotten van de bladeren, gerimpeld blad, warty fruit en onvolgroeide groei.Related Articles