Hoe weet ik welke vak grootte te bouwen voor een spreker

02/13/2010 by Freddie

Hoe weet ik welke vak grootte te bouwen voor een spreker


De grootte van een Luidsprekerbox is zeer belangrijk, aangezien het bepalen zal of de spreker zal goed klinken of gewoon wat gedraaide ruis oppompen. Er is geen standaard grootte voor een Luidsprekerbox. Een eenheid van de spreker van een bepaalde grootte kan verschillende specificaties dan een ander merk van dezelfde grootte hebben. Er zijn een aantal algemene factoren kun je in aanmerking bij het berekenen van de grootte van de doos van de spreker.

Instructies

1 beslissen wat je wilt uit uw luidspreker. Een spreker geoptimaliseerd voor hoge geluidsdrukniveau (SPL) wellicht een heel ander vak dan een speaker, ontworpen voor een platte frequentierespons.

2 Kies een vorm voor uw Luidsprekerbox. Gebaseerd op de vorm die u kiest, gebruikt u de passende wiskundige formule voor het berekenen van het volume van het vak. Meestal kunt u het voorgestelde volume voor de Luidsprekerbox in de handleiding van de eenheid van de spreker.

3 het volume van de waterverplaatsing veroorzaakt door de spreker-eenheid zelf berekenen. Dit is een detail dat is gewoonlijk over het hoofd gezien, maar het is belangrijk als de spreker-eenheid zelf een bepaald volume in het vak, beslaat zodat het resterende volume meestal minder dan de aanbevolen volume is.Related Articles