De verschillende vormen van communicatietechnologie

08/06/2011 by Freddie

De verschillende vormen van communicatietechnologie


Strikt genomen, verwijst communicatietechnologie naar alle middelen waarmee mensen informatie hebben uitgewisseld. Het gaat hierbij om rooksignalen, semafoor, drukpersen en brief schrijven. In de moderne wereld, echter wordt de term over het algemeen genomen om te verwijzen naar communicatiemethoden die gebruik wetenschappelijke en technische engineering, meestal elektronische apparaten.

Telefoon

In de jaren 1870 aangepast Alexander Graham Bell de technologie gebruikt voor het verzenden van morsecode aan meerdere berichten tegelijk te communiceren. Als een spreker spreekt, zijn stem wordt omgezet in elektrische signalen, die zijn overgedragen via de kabel-- of draadloos in het geval van mobiele telefoons--naar een ander apparaat dat geconfigureerd de signalen als recognisible spraak.

Radio

De radio was een radicale uitvinding, zoals voor de eerste keer massacommunicatie mogelijk was. Een enkele afzender kan zenden informatie naar talloze ontvangers. De technologie werd ontwikkeld aan het einde van de negentiende eeuw en de BBC begon radiouitzendingen in 1922. Radio is een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verenigen van de bevolking en op de hoogte te houden. Radio is sindsdien beschikbaar als digitale service en online.

Televisie

Televisie was de eerste communicatie-technologie die bewegende beelden met geluid dat uitzendingen tegelijkertijd naar veel ontvangers kan worden gecombineerd. Het was rond dezelfde tijd als de telefoon uitgevonden, maar niet georganiseerd in nationale uitzendingen tot de jaren 1930. Televisie heeft sindsdien sterk uitgebreid met de komst van satelliet uitzendingen en online streaming.

Satelliet

De komst van satelliettechnologie getransformeerd het toepassingsgebied van de informatie-en communicatietechnologieën. Niet langer afhankelijk van kabels, telefoon, radio en televisie kon worden gegevens over de hele wereld. Dit gaf aanleiding tot smartphones, satelliet tv en andere technologieën, zoals video-conferencing.

Internet

Sinds de uitvinding in de jaren 1980 (de technologieën werden ontwikkeld uit de jaren 50 maar niet herleid tot een wereldwijde web gemaakt tot de jaren 1980) is Internet geworden een integraal onderdeel van de wereldwijde informatie-en communicatietechnologieën. Naast vermaak en sociale media staat het voor wereldwijde financiële transacties en gegevensuitwisseling over de grenzen heen.Related Articles